Två SM-guld och två SM-brons i innebandy i Umeå. Flygvärdinna på fyra veckor i Norge. Servitris och aupair i Australien. Drömmer om värmen och atmosfären i San Diego. Så vad gör hon då i Varberg. Kanske är det idén om att en gång bli bröllopskoordinator.


Sara Bjurbäck är 22 år och har redan varit med om mer än de flesta.

–  Ja det har hänt en hel del. Jag kom in på Riksidrottsgymnasiet i Umeå och växte otroligt mycket både som spelare och människa i RIG Umeå. Redan då funderade jag på bröllopskoordinator, men det var innebandy för hela slanten. Till slut tröttnade jag, ville uppleva någonting nytt. Så då bar det av till Oslo. Där blev det en intensivutbildning under fyra veckor till flygvärdinna.

– Det var lite pirrigt i början, men ganska snabbt blev det min vardag. Det är nog världens roligaste jobb faktiskt, men efter tio månader ville jag vidare. Jag tog mitt pick och pack och drog till Australien. Har alltid längtat dit så det blev en snabbflytt. En klassisk grej att som svensk åka över på Working Holiday Visa. 

Hon fick jobb direkt. Först som servitris i Sydney, för att senare byta kust och testa livet som Au Pair i en australiensisk familj i Perth. 

Sara letade samtidigt utbildningar i Sverige på nätet. Där dök Campus Varberg upp.

– Innan jag lämnade Australien gjorde vi en road-trip längs östkusten. Vi bodde precis vid havet och där började jag testa på lite surfing. Fantastiskt kul. Jag har ju kört mycket snowboard där hemma, men det här är svårare, och häftigare. Jag blev nog fast där. 

Sedan när jag kom till Varberg – visste faktiskt inte var Varberg låg – visade det sig att här låg Sveriges surfingparadis. När WEST ordnade en prova-på-dag köpte jag min egen bräda och nu är det hårdträning som gäller. Visst är det kul!?

Hur ser du på din utbildning?

– Mycket rolig och givande. Event management är ju så spännande och dessutom är jag med i Campus & Co., som är en studentdriven förmedling av eventuppdrag inom Campus. Vi hamnar ofta i skarpt läge.

Sedan är jag vald till ordförande i WEST. Hahaha, ingen annan sökte jobbet. Och jag är med i mentorprogrammet också. Campus Varberg är helt fantastiskt om man ser alla möjligheterna. Och med den sommar vi hade så är det rena paradiset här.