Studentboende på Östergården

Många oroar sig för hur de ska bo under studietiden. Vi lovar att vi ska göra allt för att du ska hitta ett boende som passar just dig. Vi är alla medvetna om hur viktigt boendet är när man studerar. Kommunen satsar och det finns flera områden att välja bland.

Östergården – Längan

Varbergs kommun erbjuder fler än femtio, mycket centralt belägna studentrum på Östergården. Boendet består av tre olika kategorier av rum, som finns i tre huskroppar i två plan. Härifrån är det gångavstånd till Campus Varberg, centrum och havet. Studentrummen har gemensamma kök och allrum. Hyreskostnaden är cirka 3000 per månad.

Varbergs Stenfastigheter

Under hösten 2012 stod även 60 nya studentlägenheter inflyttningsklara genom ett samarbete med ett privat fastighetsbolag. Lägenheterna ligger vid rondellen mellan Engelbrektsgatan och Östra Vägen i Varberg med bara 1500 meter till havet. Stenfastigheter erbjuder traditionella lägenheter för studenter – ettor, 1,5:or och några tvåor. Alla lägenheter har riktigt kök.

Glöm inte flyttanmälan

När du flyttar till en ny ort har du mycket att vinna på att folkbokföra dig i den nya kommunen. Att göra en flyttanmälan genom skatteverket är kostnadsfritt och enligt Folkbokföringslagen är man skyldig att folkbokföra sig där man bor.

Fördelar med att vara skriven på rätt adress är bland annat att:

  • Posten kommer till rätt adress.
  • Du kan söka bostadsbidrag.
  • Du kan skaffa hemförsäkring.

Flyttanmälan gör du på Skatteverkets hemsida.