Studentboende på Östergården

Många oroar sig för hur de ska bo under studietiden. Vi lovar att vi ska göra allt för att du ska hitta ett boende som passar just dig. Vi är alla medvetna om hur viktigt boendet är när man studerar.

Östergården (Längan)

Varbergs kommun erbjuder 40, mycket centralt belägna, studentrum på Östergården (Längan). Boendet består av tre olika kategorier av rum, som finns i tre huskroppar i två plan. Härifrån är det gångavstånd till Campus Varberg, centrum och havet. Studentrummen har gemensamma kök och allrum. Hyreskostnaden är cirka 3 000 per månad.

Du anmäler dig till bostadskö för Östergården genom vår e-tjänst. Observera att bostadskön endast är för dig som har sökt eller är antagen till utbildning på Campus Varberg. Om du inte har ett svenskt personnummer så behöver du skicka in antagningsbesked/studieintyg med meddelande om att du önskar ställa dig i bostadskö för Östergården till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

E-tjänst: Bostadskö för studentbostad


Stenfastigheter

På Engelbrekts­gatan i Varberg erbjuder Stenfastigheter 60 student­lägenheter med riktigt kök, 1:or, 1,5:or och 2:or. Du hittar mer information på Stenfastigheters hemsida. Där kan du också lämna en intresseanmälan för boende på Engelbrektsgatan.

Glöm inte flyttanmälan

När du flyttar till en ny ort har du mycket att vinna på att folkbokföra dig i den nya kommunen. Att göra en flyttanmälan genom skatteverket är kostnadsfritt och enligt Folkbokföringslagen är man skyldig att folkbokföra sig där man bor.

Fördelar med att vara skriven på rätt adress är bland annat att:

  • Posten kommer till rätt adress.
  • Du kan söka bostadsbidrag.
  • Du kan skaffa hemförsäkring.

Flyttanmälan gör du på Skatteverkets hemsida.