Mentorskapsprogrammet på Campus Varberg

Studenternas ”eget” mentorprogram. Så kallas ofta Campus Varbergs uppskattade satsning på aktivt mentorskap. Fler än 100 studenter har genom åren fått möjligheten att mötas och utvecklas tillsammans med erfarna personer från näringsliv och samhälle. Nu laddar vi detta med ännu mer värde …

Under dina år på Campus har du naturligtvis fullt upp med studier och studentliv, och hinner knappt tänka på framtiden. Men åren går väldigt fort och snabbare än man tror så står man framför ytterdörren till arbetslivet och knackar på.

Det är i det läget du kommer att uppskatta att just du blev antagen till mentorprogrammet. Det är vår avsikt.

Unikt utvecklingsprojekt

Mentorprogrammet är resultatet av  ett unikt och ambitiöst utvecklingsprojekt som har finansierats med hjälp av EU-projektet Skandinavisk Innovationskultur samt Alexandersoninstitutet. Det innebär att vi har ordentligt med resurser till att skapa ett attraktivt program, som också blir en fjäder i hatten efter studierna. 

Programmet har varit väldigt uppskattat av både studenter (adepter) och mentorer. Båda sidor har haft stimulerande träffar och utbyte på många plan, lite av ”livscoachning” även om huvudkopplingen har legat inom ramen för den utbildning studenten har gått.

Max 15 studenter får plats

Mentorprogrammet har plats för maximalt 15 studenter. För att kunna söka till mentorprogrammet ska du påbörja ditt andra eller tredje år på utbildningen den termin som mentorprogrammet startar. Sista dag för ansökan är den 1 april. Du ansöker och blir förhoppningsvis antagen under våren. Sedan drar det igång direkt vid terminsstart. Själva proceduren innefattar en enkel intresseanmälan, intervju och utvärdering av ett väl sammansatt team. Och självklart söker vi studenter med driv och ambitioner som vill få en riktigt bra start i arbetslivet.

Enkelt uttryckt så toppar vi den traditionella mentorprocessen med verktyg som gör det lättare för dig att manövrera rätt när du ska ut i arbetslivet. Det hela paketeras i ett programupplägg som också drar nytta av vårt stora näringslivsnätverk och de projektaktiviteter som sker i samarbete med Alexandersoninstitutet.

FILM