Stipendier

Det brukar heta att pengar inte är allt, men ibland är de faktiskt avgörande för att få till det lilla extra i tillvaron – inte minst om man är en fattig student.

Behöver du hjälp med finansiering? Tänk dig att du till exempel har ett projektarbete, en uppsats eller en uppgift som du absolut vill göra, men det fattas pengar för att slutföra med den finish och det slutresultat som du vill ha. Du har helt enkelt inte råd. Det kan handla om att besöka några företag eller åka på något studiebesök som hänger samman med din uppgift. 

Emma Ahlander utvecklade secondhand butik

Emma Ahlander startade en secondhandbutik tillfälligt i centrala Varberg och fick stipendium för omkostnader vid uppstarten. Emmas projekt gick under namnet ReWeDo Second Hand och möjliggjorde för andra studenter att tjäna pengar genom att sälja i hennes butik. Dessutom ville Emma med sitt projekt skapa nytänk kring konsumtion.

– Att få stipendium gav mig möjligheten att förverkliga mitt hållbarhetsprojekt och samtidigt få erfarenhet kring att driva företag, säger Emma.

Exempel på tidigare beviljade stipendier

Många stipendier har beviljats genom året, här kommer några exempel på stipendier som beviljats som förhoppningsvis kan vara inspirerande för dig som vill söka stipendium.

  • Adrian Cicek (från utbildningen Energitekniker med specialisering vindkraft) visade god kreativitet och var ett bra exempel på nytänkande och beviljades ett bidrag när han på egen hand skapade en modell av ett 5W vindkraftverk.
  • Julia Gustafsson och Suzanne Karlsson (från utbildningen Handelsekonomiprogrammet) beviljades stipendium då de stöttat och hjälpt studenter vid utbildningen med studieteknik och förberedelser inför tentor. Deras projekt främjade både studieresultat och gemenskap vilket gett studenterna en god start på utbildningen. 
  • Studentföreningen WEST beviljades ett bidrag när de genom SUP-brädor skapade möjlighet för Campus studenter att prova på en del av Varbergs kustkultur som vidare adderade värde under studietiden.

Du kanske har egna idéer

Har du egna idéer och uppslag till hur man kan utveckla eller förbättra något för dig själv och andra studenter? Eller varför inte ta initiativ till att förbättra något på Campus Varberg?

Ambitioner ska belönas, men kanske inte med pengar i sig, utan med möjligheten att genomföra något som är utvecklande och förbättrar. Då blir pengarna ett verktyg och en hjälp.

Sparbanksstiftelsen Varberg

Sparbanksstiftelsen Varberg

På Campus Varberg kan du förverkliga dina ambitioner med hjälp av våra stipendier finansierade av Sparbanksstiftelsen Varberg. Detta tycker vi är en viktig morot för våra studenter. Målet med utdelning av stipendier är att premiera en enskild student eller en grupp av studenter som är inskrivna vid Campus Varberg, och som på ett särskilt sätt visat sig vara förtjänt eller förtjänta av ett erkännande.
Stipendier på Campus Varberg delas ut med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg.

Ansökan 2021

Ansökan öppnar måndag den 8 mars och stänger fredag den 14 maj.

Ansökan görs på angiven blankett. Till blanketten bifogas ett personligt brev med beskrivning av varför och/eller till vad stipendiet söks. I förekommande fall bifogas en kostnadsberäkning/budget och eventuella rekommendationer. 

Här kan du ladda ner blankett för ansökan. Stipendieansökan

Blankett och personligt brev mailas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.