Studera utomlands

För dig som är sugen på utlandserfarenhet är det självklart för oss att stötta och hjälpa till. Många av våra studenter studerar eller praktiserar utomlands och kommer tillbaka med inspirerande berättelser. Ta chansen du också!

Kontakt med och erfarenhet från andra länder är alltid nyttig kunskap att bära med sig in i framtiden. Det vet ju till exempel alla som har backpackat ett tag. Skillnaden är att du som student förmodligen bor lite bättre och att den kunskap du tar med dig tillbaka dessutom kan ge dig akademiska poäng.

Internationell inspiration

Under din tid som student här på Campus Varberg kommer du få möjligheter att ta del av andra Campusstudenters berättelser om utlandsstudier och utlandspraktik. Vi har studenter som har studerat och gjort praktik över hela världen – i Australien, USA, Mexico, Portugal, Spanien, Italien, Frankrike, Norge, Uganda, Nigeria, Tanzania, Thailand, Kina med mera. De har samlat på sig mycket erfarenhet och på Campus Varbergs årliga stipendieutdelningsdag har du möjlighet att lyssna till en del av deras upplevelser.

Möjlighet att söka stipendier

Det finns många möjligheter för dig som student att söka stipendier via olika program – allt från tio veckor upp till ett helt läsår utomlands. De universitet och högskolor som vi samarbetar med har partneruniversitet i många olika länder. Det finns även möjligheter att söka stipendier för utbildning i Europa genom EU:s Erasmus+.

Mer information om Erasmus+ och de möjligheter som finns hittar du på universitets- och högskolerådets webbplats om möjligheter till internationellt samarbete och utbyte inom utbildningsområdet, utbyten.se.

Intresserad?

Om du är intresserad av att studera utomlands så är ett bra första steg att ta kontakt med din utbildningssamordnare.

Inspirerande berättelser om utlandsstudier

  • Alice lämnade sin "comfort zone" för utbytes­studier i Österrike

    Utbytes­studierna gav precis allt det Alice Nydelius hade hoppats på – nya vänner, upplevelser, kunskap och erfarenheter. Läs hela artikeln om Alice på hb.se.

  • Utlands­praktiken ledde till mäklar­jobb i Spanien

    Efter sex fantastiska månader på utlands­praktiken fick Tilda Pettersson fast jobb på Nordens största fastighets­portal. Läs hela artikeln om Tilda på hb.se.