Välkommen till Campus Varberg som utbildningsplats! På den här sidan hittar du en sammanfattning av saker som kan vara bra att känna till när du är ny student hos oss.

Öppettider och kontakt

Campus Varbergs reception ligger i E-huset längst bort mot hamnen. Öppettider och mer information hittar du under Reception

I receptionen får du hjälp med frågor som berör:

  • Administration
  • Passerbricka
  • Salsbokning
  • Tentamen

Hitta rätt

Campus Varberg ligger på Otto Torells gata 20 i nere vid hamnen. Åker du buss eller tåg när du ska besöka oss, är den närmsta hållplatsen Varbergs station. Kommer du hit med bil står du gratis upp till 10 timmar i parkeringshuset Briggen.

Karta över Campus Varberg.

Högskolan i Halmstad har tagit fram en interaktiv karta över salar på Campus Varberg i verktyget MazeMap.

Studentkonto

Som högskole­student på Campus Varberg är du inskriven på något av de lärosäten vi samverkar med. Inloggnings­uppgifter till lärosätenas miljöer (såsom läro­plattform) och ytterligare information om student­konton får du från ditt lärosäte.

Behöver du hjälp med att hitta rätt med dina frågor kan du kontakta vår utbildnings­samordnare Håkan Persson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Schema

I lokalschemat hittar du var alla lektioner på Campus Varberg hålls. Du kan se schemat på informationsskärmarna som finns placerade i bland annat receptionen och studentarean. Det går också att söka efter ett schema på student.varberg.se.

Passerbricka

Du får en passerbricka av din utbildningssamordnare när du börjar studera på Campus Varberg. Har du inte fått en passerbricka kan du kontakta vår reception, så hjälper de dig.

Passerbrickan fungerar som nyckel till Campus Varbergs lokaler.

Grupprum

Det finns grupprum på flera ställen i hus A, B och E. Grupprummen är tillgängliga för alla som studerar på Campus Varberg, men går inte att boka. I några av grupprummen finns dessutom stationära datorer som du kan använda.

Datorer och internet

Stationära datorer finns i datasalar i hus A, B och E. Datorer finns också på biblioteket och i några av grupprummen. Du loggar in på datorerna med ditt studentkonto.

Alla högskolestudenter på Campus Varberg har tillgång till det trådlösa nätverket ”Eduroam”. Du ansluter till nätverket med det användarnamn och lösenord du fått från ditt hemuniversitet.

Kommer du inte åt Eduroam kan du alltid ansluta till nätverket ”Varberg-Guest”.

Skriva ut

För att skriva ut något på Campus Varberg använder du tjänsten Princh. Det gör du antingen genom att ladda ner appen Princh till din mobiltelefon, eller genom att gå till print.princh.com i din dators webbläsare.

Varje skrivare har ett unikt ID som du behöver uppge i Princh. Därefter väljer du dokumentet du vill skriva ut och hur du ska betala för utskriften. Instruktioner över hur du gör för att skriva ut finns vid varje skrivare.

Du hittar skrivare i:

  • Biblioteket
  • A2-huset, plan 2
  • B2-huset, plan 2
  • E2-huset, plan 3

Bibliotek

Campusbiblioteket finns på bottenplan i E-huset. Här hittar du facklitteratur för alla utbildningar. Det finns också datorer och studieplatser.

Du hittar öppettider på bibliotek.varberg.se.

Studentkök

På Campus Varberg har du som studerande möjlighet att ta med dig och laga eller värma din egen mat. På bottenplan i E-huset finns ett större studentkök. I hus A, B och C finns ett par mindre pentrys med kylskåp och mikrovågsugnar.

Har vi inte svarat på din fråga?

Kolla in vår FAQ med studentinformation, där har vi samlat svar på andra vanliga frågor.