Nollning vid Campus Varberg

I kuststaden Varberg kan du trivas och må bra. Du kan utvecklas, möta nya människor, ha en aktiv fritid och verkligen njuta av tillvaron utanför föreläsningssalarna.

Varberg är en stad för dig som tycker om havet. Sätter du en kanot i vattnet och paddlar rakt västerut så krockar du förr eller senare med Danmark. Ett enklare sätt är att ta färjan till Grenå.

Havet präglar Varberg, och naturligtvis även Campus Varberg. Våra lokaler ligger precis vid vattnet nere i den gamla hamnen. Det var här som fiskebåtarna lossade sina laster av fisk och skaldjur. Det var här som de första handelshusen byggdes upp och sjöfarten utvecklades.

Alldeles i närheten ligger också de kända baden, varm- och kallbadhusen, badhotellet från 1800-talet och stränderna med den vita, mjuka sanden.

Du kommer helt enkelt inte undan. Du känner dofterna av havet. Du känner vinden, saltet och hör ljudet av vågorna som slår in mot stränder och kajer.

Pulsen ökar på sommaren

När ljuset är som starkast och dagarna som längst – ja, då lever Varberg upp på alla sätt och vis. Kanske lite mer än många andra städer. Det finns riktigt mycket att välja på vad gäller såväl nöje och kultur som motion och fritid. Och utbudet av restauranger, pubar och klubbar är som störst just på sommaren. Känslan av att något stort är på gång finns alltid där. Ingen kan undgå att känna av den härliga stämningen.

Vi börjar med en fest

Sommaren övergår i en stor välkomstfest. Du kommer till Campus Varberg för att påbörja dina studier. Kanske känner du någon, kanske känner du ingen. Det kan vara både lite osäkert och spännande. Ett helt nytt liv väntar bakom hörnet och vad kan väl då bli en bättre start än en stor, härlig välkomstfest? Full av möjligheter. Upptåg. Nya vänner.

Världen väntar runt hörnet

Varberg är ganska litet. Absolut ingen storstad. Det gör att du snabbt får grepp om staden och allt vad den erbjuder. Avstånden är korta och en cykel räcker långt. Kommer du med tåget stiger du av mitt i stan och är bara några steg från Campus Varberg och havet. Längre än så är det inte.

Är du sugen på riktigt storstadsliv som omväxling finns Göteborg, Landvetter, Köpenhamn, Kastrup och resten av världen inom räckhåll. Det är bara att ta för sig.

Campuspodden om studentlivet i Varberg

I ett bonusavsnitt av Campuspodden Varberg pratar studenterna Felicia och Mikaela om skolans mervärden. Bland annat samtalar de med Jennifer från studentföreningen WEST.