VIntebad vid Barnens badstran, 50 meter från Campus Varberg

Shoppa loss eller vandra i Åkulla bokskogar – en dag känner du för det ena, nästa för det andra. Varberg har många aktiviteter att erbjuda, såväl för den med ett starkt specialintresse som för den som ägnar sig åt lite av varje.

Vindsurfing, ridning, motorsport, cykling, vandring, fiske, vattenaktiviteter, äventyr, strandliv – det är några exempel på vad man kan ägna sig åt i Varberg. Och det finns mycket mer. Man brukar säga så här: har du inget speciellt intresse med dig när du kommer hit till Varberg, så kommer du säkert att bära med dig ett inte när utan om du reser härifrån.

Är du inte den där sportiga typen, eller den som med hull och hår går in för ett enskilt fritidsintresse, så finns ett trettiotal caféer, restauranger, pubar och nattklubbar att välja bland. Sitta och småprata, diskutera, släppa loss, tänja på gränserna, ha kul. Du väljer.

Just det där att man gör nya bekantskaper och får vänner för livet är något av det viktigaste som finns när man ska hantera den krävande studievardagen. Kanske blir det någon av dina nya klasskamrater eller din granne på studenthemmet Östergården – vänner dyker upp när man minst anar det. Varför inte hänga med på någon av studentföreningen WEST:s aktiviteter och fester?

När du kommer som ny student till Campus Varberg bjuds du in till en hejdundrande välkomstfest. Då är det dags för den årliga nollningen med tre dagar av spex och galna upptåg. Det är här din resa startar. Och plötsligare än man tror kommer den stora dagen då det är dags för examen. Chansen är då stor att du dessutom hittar ditt drömjobb här i närheten. Du är ju efterfrågad.

Det första du tänker göra i Varberg är väl knappast att boka in en helg på Varbergs kurort. Men det kan ju vara kul att veta att ett av Europas ledande spahotell ligger i Varberg.

Det finns över huvud taget många bad i Varberg och många härliga stränder att prova – med eller utan kläder. Det finns också många motionsmöjligheter med gym, träningsstudios, skid- och joggingspår, Friskis&Svettis, idrotts- och simhallar.

Och när själen behöver sitt kan du lägga en dag på konst, kultur och historia. Varbergs fästning, Länsmuseet Varberg och Varbergs konsthall ligger alla på gångavstånd från Campus Varberg.