Välkommen till Varbergs techarena! På denna gemensamma mötesplats har du, varje tisdag och onsdag klockan 08–17, möjlighet att sitta och jobba i vårt open space, dricka kaffe med likasinnade och dela entusiasmen för allt inom tech. Dessutom hålls frukostevents och spännande workshops.

Alla event som hålls på techarenan hittar du i vår kalender: Varberg Tech Events (meetup.com).

Vem driver techarernan?

Arenan drivs av Campus Varberg och är finansierad av den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt Region Halland. Vi välkomnar alla som vistas här att bidra med sin nyfikenhet, kompetens och erfarenhet. Det är vi som tillsammans skapar innehållet för techarenan. 

Vad händer här?

Vi tillhandahåller en fysisk plats, sen vad den fylls med är helt upp till er som vill vara här, vi fyller lokalerna med det som efterfrågas.  Det kommer att erbjudas föreläsningar, frukostträffar och olika utvecklingsprogram så som sprintar, labbar, hackatons.

Vem får sitta här?

Vi välkomnar alla storlekar av bolag och alla typer av branscher som har någon koppling eller intresse för teknologi. 

Vad är syftet?

Syftet är att skapa en dynamisk hubb i Varberg där entreprenörer, startups, kodare, investerare, studenter, forskare och tech-entusiaster kan samlas. Här är platsen där du kan möta likasinnade, diskutera idéer stora som små, be om råd och knyta värdefulla kontakter. 

Vad är målbilden?

Målbilden är att sätta Varberg på tech-kartan och bli en landets ledande tech-städer. Framgångsrika techbolag ska skapas, komma etableras och utvecklas som gör att vi kan fortsätta leva lokalt och jobba globalt. 

Vad är förutsättningarna?

Mötesplatsen är kostnadsfri och öppen två dagar i veckan, samt under specifika evenemang kopplat till arenan. Man kommer in enligt instruktioner på dörren. Boxarna och Samtalsrummet kan användas i mån av tillgänglighet då Campus Varbergs ordinarie verksamhet är prioriterad.

Hur kan lokalerna nyttjas?

Under tisdagar och onsdagar vill vi tillgängliggöra techarenan för så många som möjligt, det innebär att man inte kan boka rummen för enskilda möten. Däremot finns lokalerna tillgängliga att hyra, via receptionen, övriga dagar. 

Vad är viktigt att tänka på?

För att bevara kulturen av gemensamt ägandeskap och utveckling, skapar vi ett community som inte drivs av kommersiell reklam och införsäljning av egna produkter. 

Hitta hit

För att hitta till techarenan går du in vid huvudentrén i E-huset (ingången mitt emot hamnen). Ta sedan trappa eller hiss upp till plan 3.

Kontakt

Sara Johansson 
Projektledare 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  

erufregion halland logotypTecharena Varberg logo svart

Techarena Varberg är en del av projektet Techarena vid Alexandersoninstitutet och finansieras med stöd av den Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Region Halland.