Förskollärarutbildningen
Förskollärarutbildningen

Lekens betydelse, barns utveckling och lärande har en central och framträdande plats i förskollärarutbildningen. Förutom en helhetssyn på barn, får du också verktyg för att skapa kreativa miljöer och metoder för lärandet. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med barn i förskoleåldern och vill ha kompetens som är eftertraktad.

  Gå till ansökan

Beskrivning

Inom utbildningen studeras bland annat musik, drama, textil, naturvetenskap, barnlitteratur, digital kompetens och digitala lärprocesser, bild, rörelse och teknik ur ett förskoleperspektiv.

Utbildningen ger dig också kunskap om barns matematiska begreppsbildning, språkutveckling och läs- och skrivutveckling. Ledarskap, konflikthantering, specialpedagogik och sociala relationer är ett annat viktigt fokus, tillsammans med studier om förskolans historia, uppdrag och hur du kan arbeta tematiskt.

Arbetet med barn ska genomsyras av barns inflytande och demokratiska värderingar och präglar därför också din utbildning. Programmet gör dig redo att planera, genomföra, dokumentera, utvärdera samt utveckla förskoleverksamhet både för inne- och utemiljö.

För att få en tydlig koppling till yrkeslivet integrerar vi verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i så gott som alla terminer.

Fakta

Antal högskolepoäng: 210.

Studietakt: Helfart.

Utbildningsstart: Hösten 2024.

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet samt En 6, Nk 1b/1a1+1a2, Sh 1b/1a1+1a2, alternativt En B, Nk A, Sh A.

Examen: Förskollärarexamen.

Antal platser: 48.

Ansökan: Öppen för sen ansökan.

Mer information: www.hb.se

Kontakt

Håkan Persson
Högskolesamordnare
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Camilla Carlsson
Programansvarig
033-435 41 18

Susanne Fogelkvist
Studievägledare, Högskolan i Borås
033-435 43 31
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Podd

I avsnitt 7 av Campuspodden Varberg ligger fokus på de pedagogiska utbildningarna. Vi pratar med Melker, som precis blivit färdig förskollärare. Mikaela berättar också mer om Grundlärarutbildningen årskurs 4–6 och Yrkeslärarutbildningen.

 

Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Borås.

hb