Event Management
Event Management

Som event manager planerar och leder du upplevelsehändelser från idé till genomförande. Du hjälper företag från olika branscher att presentera sina produkter i sammanhang som ger en positiv uppmärksamhet. Kvalitet räcker inte längre som konkurrensmedel. Endast de varor och tjänster som kan ”berätta en historia” och förknippas med trovärdighet, exklusivitet och starka värden kan urskiljas i bruset.

Beskrivning

Utbildningen har en stark anknytning till praktiken vilket innebär att många kurser har direkt koppling till en framtida karriär som event manager. Kopplingen till det praktiska arbetet med att planera, leda och genomföra projekt finns redan från år 1. Under vårterminen planerar och genomför du tillsammans med de andra studenterna i utbildningen ett eget event. Under år 2 studeras och analyseras befintliga event som etablerade företag genomför. Det tredje året har du möjlighet att göra utlandsstudier eller praktik och du avslutar hela utbildningen med ett självständigt arbete.  

Utbildningens primära mål är att ge dig en teoretisk och praktisk kunskapsbas för att du ska kunna arbeta som event manager, det vill säga planera, leda och genomföra event eller evenemang.

Innehåll i utbildningen

Förutom de skräddarsydda kurser som förbereder dig inför arbetet som event manager kommer du också att få kunskaper om värdet av event på en mer strategisk nivå. På så vis kommer du att få en helhetsförståelse för vad det innebär att arbeta med event samt dess värde för ett företag, ort eller någon annan typ av uppdragsgivare. Både besökarens upplevda värde och det ekonomiska värdet av ett event behandlas. Affärsmässighet och ekonomisk kunskap är oerhört viktigt för en event manager, inte minst i relationen med uppdragsgivare och sponsorer.

Film

Fakta

Antal högskolepoäng: 180.

Studietakt: Helfart.

Utbildningsstart: Höstterminen 2021.

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet samt En 6, Ma 2a/2b/2c och Sh 1b/1a1+1a2, alternativt En B, Ma B och Sh A.

Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområde företagsekonomi – inriktning event management.

Antal platser: 45.

Ansökan: Stängd för ansökan

Mer information: www.hb.se

Kontakt

Håkan Persson
Utbildningssamordnare
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anders Hultén
Programansvarig, Högskolan i Borås
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Borås.

Högskolan i Borås