Inger M Carlsson, Gekås Ullared AB

Handeln är ett område som växer och förändras hela tiden. Idag är shopping en upplevelse för många människor och det finns inget som tyder på att utvecklingen stannar över tid. Man fikar, shoppar, träffar vänner och berättar om sina fynd.

 

Kraven ökar också på att bättre kunna analysera sin konkurrerande marknad. Att mer företagsekonomiskt kunna se vad som är mer och mindre bra att satsa på. Detta gäller både sortiment, utbildning och marknadsföringsvarianter. Juridiken med konsumentköplagen är ett annat område som blir mer aktuellt apropå kundens ökade krav.

 

Det behövs också kompetens i kundfokuserat ledarskap, motivation, svåra samtal. Om man brinner för handel, affärer och kunder ska man satsa på det här. Handel finns överallt i stort och smått.

Utbildningen på Campus Varberg kännetecknas av ett bra samarbete med partnerbutikerna. Informationen om programmet blev tidigt känd. Hos oss på Gekås har flera medarbetare varit tjänstlediga och gått programmet på grund av eget intresse för handel. Vi har också ett antal medarbetare som vi anställt just för att de gått utbildningen.

Inger M Carlsson
Personalchef
Gekås Ullared AB