Vindkraften har kommit för att stanna och branschen är expansiv. Det både byggs och projekteras för tusentals verk de närmaste åren. Samtidigt växer eftermarknaden, med underhåll, service, reparationer och senare även uppgraderingar.

Det finns därför ett stort behov av tekniker och även kontorsfunktioner som ger support, idag och i framtiden och med många karriärmöjligheter. Specifikt efterfrågas all teknisk kompetens som behövs i ett vindkraftverk med betoning på säkerhet, starkström och programvaruförståelse utöver mekanisk/hydraulisk kunskap.  

Som tekniker har man ett fritt och spännande arbete, där man aktivt bidrar till en bättre miljö för både sig själv och sina barn/barnbarn. Här finns utmärkta möjligheter att utvecklas personligen i en relativt ny bransch  

Campus Varberg har en mycket viktig uppgift att förbereda framtida personal för en kraftigt expanderande marknad. Den goda utbildningen och det fina samarbetet med branschföretagen gör utbildningen till en mycket bra start för dem som vill ha arbete i företag som Vestas och andra intressenter på marknaden.

Jöns Sjöstedt
Service director Norden
Vestas Service