Patricia Stjernfeldt, butikschefsprogrammet

Butik har alltid varit något för mig. Har extraknäckt och jobbat i butik så länge jag kan minnas. Det är så kul att träffa människor och hjälpa dem att hitta vad de söker.

Min dröm är att öppna en egen butik helt själv. Jag tror, att just det där, att känna att det är JAG som har gjort det är häftig. Dessutom är mitt stora intresse i livet faktiskt shopping. Jag handlar kläder, smycken och smink och nästan allt jag tjänar extra går till shopping. Jag är nog ingen ”shopoholic” på riktigt, men jag tycker att man måste belöna sig. Det gör jag.  

– Jag har nästan alltid jobbat i butik. Och eftersom jag är en social tjej så föll det sig naturligt att jobba med människor och bli butikschef. Nu har jag bara en termin kvar av utbildningen, som hittills har varit jättebra. Man får breda kunskaper och en stadig grund att stå på om man vill arbeta i butik.  

– Innan mina studier jobbade jag på kosmetikabutiken Parelle och på Willys. Jag är alltså ganska van vid den miljön. Under mina studier har jag jobbat extra på MQ nästan hela tiden. Det har både gett mig pengar och erfarenhet. Och dessutom har jag kunnat testa en del av det jag lärt mig i skolan.  

– Det här med butik är min grej. Jag tycker om att träffa människor och hjälpa dem hitta det de vill ha. Med denna utbildning har jag även fått lära mig en hel del om butikens ekonomi och det är också något jag gillar. Att hålla på med allt pappersarbete.  

– Jag bor sedan ett halvår i Varberg och trivs jättebra. Det är en lagom stor stad vid havet och det finns en hel del att göra. En del av min fritid försvinner då jag håller till i butiken, men annars blir det mest umgänge med kompisar och min sambo. Och så shopping förstås, ganska lugnt alltså. Sedan ser studentföreningen WEST till att det händer en massa roliga saker. Allt från dans till idoltävlingar, och det är ju bra, framför allt om man är nyinflyttad.  

– Studierna har också fungerat bra. Vi är en klass med många trevliga och hjälpsamma människor och vi har kul ihop. Vi är 27 stycken varav fem är killar. Alla är mellan 20 och 30 år och har lite olika erfarenhet. Det är jättebra och man lär av varandra.  

– Det som jag tycker varit mest intressant är säljteknik och butikskommunikation. Att skapa rätt atmosfär med färger, belysning och exponering så att det blir en upplevelse för kunden, utan att de egentligen tänker på det. Det är faktiskt himla kul när man ser att det fungerar.  

– Nu till sommaren hoppas jag att jag kan fortsätta mitt jobb på MQ. Sedan får det gärna bli lite sol så att man kan bada också. Då är Varberg som bäst och det blir lite av Rivieran och S:t Tropez även här om man vill …