Hon blev butikschef efter sin utbildning. I konkurrensen om jobbet blev utbildningen en viktig accessoar i helhetsbedömningen. Precis som när Johanna hjälper sina kunder att hitta det där lilla extra och personliga som gör livet lite roligare och gör kunden tillfredställd.

Om Johanna själv är en äkta Raglady själv är oklart, men hon älskar kläder, smycken, skor, smink och allt som hör till för att uttrycka sig estetiskt och personligt. Hon är dessutom butikschef på varumärkesbutiken Raglady på Frölunda Torg. Och hon bloggar nästan dagligen för att hålla uppe relationen med sina kunder och uppdatera dem om vad som finns inne, om trender och tips. 

– Jag gick min utbildning på Campus Varberg och har jobbat här sedan augusti 2008. Under studierna jobbade jag extra i en butik, och det var nog bra, för även om praktiken på skolan är nyttig och verklighetsförankrad så kan man aldrig få tillräckligt med praktisk erfarenhet.  

– Att sälja är ju självklart det som är roligast. Att hjälpa kunderna med deras behov samt att få en nära och personlig kontakt med en kund som söker något av det lilla extra är underbart. Att få följa kundernas köp och se hur glada de kan vara när de lämnar butiken. Ännu gladare blir de om man minns det tidigare köpet när de kommer tillbaka nästa gång och kan följa upp med något som skulle passa till.

Inte en dag är den andra lik Johannas vardag ser ut på många olika sätt. Hon jobbar naturligtvis mest som säljare i butiken men gör även pappersarbete samt många andra arbetsuppgifter som tillhör chefstjänsten. Hon skyltar om hela butiken var tredje vecka tillsammans med en kollega och det brukar kräva ungefär en hel dags arbete.  

– Detta är verkligen ett utmanande och roligt arbete. Det händer något nytt varje dag. Man möts ständigt av nya utmaningar och ibland svårigheter som man måste lösa. Men det är ju bara nyttigt! De juridiska frågorna är viktiga att ha kontroll på och de har jag haft väldigt stor nytta av från utbildningen. Och tiden på Campus då? Jag tycker att det var riktigt bra och roligt. Så fina miljöer som man blev inspirerad av. Skolan är väldigt fin och fräsch. Jag tyckte om att det inte var så stort, utan att man fick en nära kontakt med både lärare, utbildningssamordnare och de andra studenterna såklart.Studieupplägget var bra och kändes genomtänkt och välarbetat.  

Som student ska man verkligen ta vara på all den hjälp man kan få. Ta hjälp av olika kontakter som man kommer att stöta på och jobba med under studietiden. Ställ mycket frågor och var intresserad. Mycket av det du läser kommer du att ha stor nytta av i praktiken.  

Nu kommer det en ny kund in i butiken. Johanna visar sitt välkomnande leende. Man ser verkligen att hon gillar det hon gör.