Charlotte och Sandra Sevholt, Butikschefsprogrammet

Här kan man prata om entreprenörskap. Två systrar som plötsligt gör gemensam sak, blir franchisetagare och öppnar en design- och presentbutik i Halmstad. Och det hade knappast gått lika bra utan de två givande åren på butikschefprogrammet på Campus Varberg.

Sandra och Charlotte Sevholt, 25 och 27 år, hade nog aldrig tänkt tanken att göra något ihop. De är ganska olika, som syskon som det så ofta är. Charlotte jobbade som personlig assistent och Sandra provade sina vingar som ”Supervisor in a country house hotel” i Hampshire, England.

Charlotte: – När Sandra kom hem från England ville hon börja plugga. Det smittade väl av sig och plötsligt hade vi bestämt att vi skulle gå butikschefprogrammet.

Sandra: – Visst är det festligt att det kan bli så. Och utbildningen har varit fantastisk och mycket konkret inriktad så vi har många bra saker i bagaget. Jag jobbade dessutom på KappAhl och Charlotte på Din Sko samtidigt med studierna. Två år går snabbt och rätt som det är börjar man fundera på jobb.

Charlotte: – Jag fick syn på en annons under våren 2009. Man sökte franchisetagare till Dimoda, en ny design- och presentbutik i Halmstad. Jag har alltid varit intresserad av heminredning och faktiskt läst en terminskurs i just inredning och design. Det här verkade spännande och efter lite diskussioner tog vi kontakt.

Nu driver de sin butik i centrala Halmstad sedan februari 2010 och det går bra.

Sandra: Vi har haft en otrolig nytta av vår utbildning. Sedan vill jag säga att vi fått fantastiskt bra stöd av företaget att komma igång och utveckla konceptet. Dimoda har erfarenhet av sina produkter, hur kunderna fungerar, vad som säljer, inköp et cetera. Det här är inte heller något åtta till fem jobb, utan väldigt tufft. Att vara två har varit en stor tillgång. Man är inte ensam om besluten och man kan peppa varandra.

Dimoda säljer inredningsprylar, presenter och växter och ligger helt rätt i tiden. Vi håller tummarna.