Cecilia är student på lärarprogrammet med inriktning förskola och förskoleklass vid Campus Varberg, som behandlar både yngre och äldre förskolebarn. Det är en bred utbildning som tar upp allt från lek, bild och musik som pedagogiska verktyg till barns matematiska begreppsbildning och skrivteknik. Cecilia har fått sex frågor om sin utbildning, Campus Varberg och sin framtid.

Varför valde du förskollärarutbildningen?

– Detta är en dröm jag alltid haft. Jag har vikarierat som lärare tidigare och fick en inblick i skolans värld och det stimulerade mig att gå vidare. Barn är fantastiska och härliga, men det räcker inte för mig. Jag vill skaffa mig kunskap för att bli en duktig pedagog.

På vilket sätt känns den här utbildningen unik?

– För det första så tror jag att om alla fick ta del av den kunskap vi får så skulle nog förståelsen för omvärlden vara väldigt mycket större än den är idag. Vi arbetar i studiegrupp. Dels lär man sig och man utbyter kunskaper, men det ger också träning i att arbeta i arbetslag i vårt kommande yrke.

Hur är det att plugga på Campus Varberg?

– Det fungerar alldeles utmärkt att studera på Campus Varberg. En alldeles lagom miljö för mig, det känns liksom lite familjärt och varmt på Campus. Man känner att de verkligen bryr sig om oss här. Vi har möjlighet att använda oss av en webbplattform för att få både information om allt som är viktigt, men också för att kommunicera med våra gruppmedlemmar. Och sen lokalerna ... lyxigt är ordet.

Hur är det att vara student i Varberg?

– Jag är i och för sig bara i Varberg när jag är i skolan, men jag har alltid blivit trevligt bemött och har fått vänner för livet. Det blir inte så mycket studentliv för min del, men staden verkar jättemysig, med mycket restauranger och shopping. Det är inte lika opersonligt som Göteborg, så jag skulle helt klart föredra Varberg. Det är mysigt att studera här, skolan ligger precis vid havet.

Hur kommer ditt framtida yrke att bli?

– Utmanande, inspirerande, roligt. Ja, jag ser med stor ödmjukhet fram emot min kommande yrkesroll och jag är helt övertygad om att det kommer att ge mycket glädje och berika mitt liv på många sätt.

Vad vill du jobba med när du är färdig?

– Jag är ganska öppen ännu, men som det känns just nu så är drömmen att arbeta i förskoleklass på grundskolan. Nya kunskaper väcker nya intressen och jag vill hela tiden utmana mig själv, så vi får se.