Frida Rybo

Om man verkligen vill känna att man gör skillnad i världen så kan nog Frida Rybos jobb på World Childhood Foundation räknas till ett av de bästa. Att hon landade just där beror på en stor portion envishet, kryddad med passion och behov av utmaning.

– För mig är det viktigt att se fram emot att åka till jobbet varje dag och så är det verkligen idag. På Childhood jobbar vi för att förhindra att barn utsätts för övergrepp och för att alla ska få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö, vilket gör jobbet enormt motiverande.

Childhood samlar in pengar, främst från företag, och lotsar dessa till noggrant utvalda lokala organisationer, idag i sexton länder. Fridas jobb är viktigt för att förmedla rätt bild av verksamheten.

– Jag är press- och informationsansvarig på Childhood. Mitt jobb handlar om att sprida kunskap om vad Childhood gör och de frågor vi arbetar med.  Det är viktigt för oss att förmedla hur våra projekt gör skillnad och att visa att det även i mycket svåra situationer finns hopp. Jag har också mycket kontakt med våra företagspartners och jobbar med insamlingsarbetet genom kampanjer och event.

Frida studerade Event Management alldeles i början när utbildningen bara var tvåårig. Sedan har hon kompletterat på ”fritiden” för att få sin kandidatexamen klar.

– Utbildningen på Campus är jag nöjd med och under studieåren hann jag även jobba och skaffa mig arbetslivserfarenhet och kontakter. Kurserna, praktiken och de projekt vi fick möjlighet att arbeta med under studietiden har gett mig både teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet som jag haft mycket nytta av idag. Utbildningen gav oss goda förutsättningar för att komma in i arbetslivet.

Campus Varberg är förhållandevis litet och erbjuder dessutom sina studenter mycket utöver själva studierna, såsom till exempel mentorprogram och inspirationsföreläsningar.

– Som student här erbjuds du mängder med möjligheter och det handlar bara om att ta tillvara på dem. Och här är det lätt att känna sig sedd.