Sarah Norving, Event management

Det var till stor del de orden som fick Sarah att tända till ordentligt. Hon har alltid gillat evenemang av alla möjliga slag och letade efter en utbildning som innebar just detta. Sagt och gjort. Nu driver hon ett framgångsrikt eventföretag i Borås.

– Man ska inte underskatta gnälliga människor, alltså sådana som jag när jag var i tonåren hemma i Borås. Tyckte det var en urtråkig stad, inget hände. Sedan, när jag var klar med min utbildning i Event Management tog jag ett beslut – jag stannar i Borås och försöker förändra istället.

Sarah Norving är 25 år. Hon älskar konst, mode och musik och försöker hela tiden få in dessa intressen i sin vardag via jobbet. Hon tillhör den första kullen studenter på utbildningen.

– Det var naturligtvis lite av en chansning att gå en så ny utbildning som det var då, men jag kan inte vara mer nöjd. Jag ser mig själv jobba med events fram till pensionen, och jag har fått många bra redskap för mitt yrke.

– Event i sig kan också vara väldigt oförutsägbara, på en konsert, modevisning eller konferens kan i stort sätt vad som helst hända. Jag har fått grundkunskapen som hjälper till både inför och under de galna situationer som kan uppstå.

Under sista terminen på utbildningen startade Sarah sitt eget företag Spirit Events, som hon drivit i två år. Nu satsar hon vidare och har gått ihop med två likasinnade företagare och skapat företaget FashionWORK.

– Nu är vi inne i andra andningen. Tillsammans har vi fått en enorm initiativkraft och förmåga att vara med och utveckla olika events i Boråsregionen, bland annat Västsveriges enda modemagasin MODS Magazine och FashionDAYS. Vi fungerar dessutom som ett nätverk för att skapa nya möjligheter för företag och personer inom textil- och modebranschen och även för oetablerade designers.

Sarah verkar ha fullt upp, och som sagt, det är ju fantastiskt bra när man kan styra sina frustrationer på ett så konstruktivt sätt som här.

Mer att läsa