Hon brinner för mötet mellan människor. Det är både spännande och intressant hur man kan skapa miljöer och situationer som får människor att må bra, göra saker, uppleva saker. Idag läser Micaela Mattsson Event Management på Campus Varberg, som har Sveriges enda högskoleutbildning på området.

– Det hela började med att jag fick möjlighet att delta i ett antal större evenemang. Jag fick se och lära från insidan hur det går till och vad man kan göra. Intresset gjorde att jag började leta utbildningar och nu är jag här.

Micaela Mattsson är verkligen fångad av ämnet och sprudlar av idéer.

– Hela utbildningen är full av kurser som ger impulser och nya tankar. Event är oerhört kul, men också krävande och hektiskt. Det handlar om att skapa resultat, utan att någon märker det.

Hon har tänkt på att arrangera internationella vinevenemang eller speciella bröllop och just nu funderar hon på ett koncept för företag att profilera sig.

Hur hamnade du här?

– Innan jag började studera på Campus så läste jag kurser på Stockholms universitet, reste mycket och jobbade en del utomlands, bland annat i Sydney.  

Jag läste om utbildningen och pratade med många inom branschen. Ämnena var intressanta och skolan var verkligen fin, helt nybyggd och precis vid havet. Jag är från Stockholm och ville prova på hur det skulle vara att leva i en mindre kuststad med salta bad och surfing.

Bättre än jag hade hoppats på

– Jag var både förväntansfull och lite nervös innan, inte minst för hur jag skulle känna inför utbildningens upplägg, men jag har aldrig mått bättre. Jag trivs verkligen på skolan med mina nya vänner och tiden här på Campus och i Varberg har gått alldeles för fort.

– Detta är en utbildning där man får utmana sig själv på många nya plan, göra nya saker och det som gäller är ”frihet under ansvar”. Man väljer själv i vilken utsträckning man vill engagera sig i och utanför skolan med sidoprojekt och kanske i studentföreningen.

– Vi har även många gästföreläsare som berättar hur det fungerar i verkliga livet och även uppdragsgivare som kontaktar oss för att vi ska få använda vår kunskap praktiskt. Det kan helt enkelt inte bli bättre. Sedan är ju utbildningen ganska ny så vi har fortfarande möjlighet att påverka – det gillar jag.

Aktiv i studentföreningen

– Det blir ganska långa dagar för mig, dels för att vi har mycket grupparbeten och dels för att jag är engagerad i styrelsen i WEST – Campus Varbergs Studentförening. Det är ett jätteroligt och inspirerande sätt att lära känna nya människor på, vara med och göra skillnad och samtidigt få praktisera det vi läser i utbildningen. Av en händelse är jag nämligen Festkommittéansvarig …