Malin Feuk

Hon har verkligen gått sina egna vägar ut i världen. Jobbet som bartender på Sardinien övergick i restaurangjobb i Milano. Någonstans på resan var det dags för utbildning och Event Management låg då väldigt nära till hands. Nu jobbar hon med sponsring i serie A.

Malin är född och uppvuxen i Småland, i Åseda. Gymnasiet gjorde hon i Växjö. Hela tiden var det fotboll som gällde.

– Jag är 28 år nu och kan börja tänka tillbaka på vad som hänt. När jag sprang omkring där på planerna i Åseda och Näshult, både som spelare, tränare och domare, så kunde jag inte föreställa mig att jag skulle jobba med fotboll och knappast med de stora lagen i Serie A i Milano. Det var kanske därför som jag gick den där bartenderkursen i Göteborg.

Malin hamnade så småningom på Sardinien, där hon hjälpte en kompis att anordna vindsurfingevent, när hon inte jobbade i baren alltså. På vintrarna höll de till i Chamonix i franska Alperna. Sedan blev det restauranger i Milano och nya vänner inom den italienska fotbollen. Någonstans här började fröet gro.

– Event verkade vara något för mig och då det var dags att åka tillbaka hem igen föll sig Varberg och utbildningen naturligt. Mina italienska vänner lovade hjälpa till med praktikplats om jag kom tillbaka. Sagt och gjort, mitt slutprojekt handlade om Milan Junior Camp och jag fick kontakt med massor av viktiga personer.

Nu jobbar Malin på företaget Master Group Sport, ett italienskt företag som huvudsakligen ägnar sig åt att hjälpa sina kunder att få ut mesta möjliga av sin sponsring av ligan. Företaget har tio stora sponsorer. Telekombolaget TIM sponsrar exempelvis hela ligan och flertalet lag.

– Jag är fantastiskt nöjd med utbildningen. Den innehöll precis det jag förväntade mig och jag har haft stor nytta av den i mitt dagliga jobb med kontrakt, event med klubbarna, prominenta gäster, VIP-biljetter ... Det var också kul att få träffa Zlatan när han var här. Och jag har faktiskt fått hjälpa till lite med att översätta för italienska journalister, så språket sitter där verkligen nu. Välkommen som sponsor till Master Group Sport, eller som vi säger här: Benvenuto come sponsor a Master Group Sport.