Han gillar utmaningar. Att köra MC över Alpernas häftigaste bergspass till exempel. Eller varför inte lite jordnära problemlösning i vardagen. Det är inte underligt att Victor Andersson fastnat för el och konstruktion. Här finns massor att tillföra.

Uppvuxen i Bohuslän landade Victor 2008 i Halmstad, där han började plugga el på Kattegattgymnasiet. Han ville jobba med händerna och göra nytta i vardagen. Elektriker var ett framtidsyrke. Nu är han 24 år och det har hänt ganska mycket.

– Jag gillade verkligen det här med installation. Konkret och bra. Jag fick jobb direkt, men sedan var det väl si sådär med arbetsmarknaden, så började se mig om efter något annat. Fick upp ögonen för elkonstruktörsutbildningen, sökte och kom in.

Victor började pendla till Campus Varberg.

– Utbildningen verkade väldig intressant med bred inriktning på kurserna. Jag gillar teknik och tänkte att det skulle ge mig större valfrihet och möjligheter att utvecklas i framtiden. Detta var ett lyckokast. Allt var intressant, inte minst entreprenadjuridiken, som man kanske inte tänker så ofta på. Och praktiken var mycket lärorik. När jag sedan började jobba så kunde jag snabbt sätta tänderna i riktiga konstruktioner. Go känsla.

Victor jobbar nu på Sweco i Halmstad tillsammans med ett 70-tal konsulter.

– Vi håller på med ett riktigt kul och ganska komplext projekt – Halmstad Flygplats, som görs om helt och hållet samtidigt som flygverksamheten är igång. Jag och min kollega konstruerar och ritar all el, reservel, data, säkerhet, brand, passersystem. Ja, du förstår själv att det finns mycket att ta i. Men även i vanlig fastighetskonstruktion så är det alltid mycket special som måste konstrueras.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– Det varierar naturligtvis, men man ritar och klurar, ritar och klurar, beräknar och dimensionerar. Det är bra att det även finns kollegor som man kan bolla med. När jag kommer hem är det rätt skönt att meka med hojen eller komma ut i naturen och jaga. Tog jägarexamen i höstas så nu får vildsvinen se upp där ute.