Det är mycket yes, spirit och jäklar anamma när hon börjar prata om sig själv och sitt älsklingsämne. Hon har sålt sportprodukter i flera år på deltid och på somrarna. Är aktiv i studentföreningen WEST, tränar ofta på Friskis & Svettis och gillar att hänga med studenterna i Varberg.

– Det är jag som är Amy Nilsson. Jag är 22 år och är snart färdig med mina två år på butikschefsprogrammet på distans. Jag bor ihop med Frida och Jini en kanonfin lägenhet i centrum av Varberg. Flyttade först från Lund till Göteborg, men kom på att det är väldigt mycket roligare att hänga med mina kompisar. Det händer så mycket kul här i Varberg så jag var ju ändå tvungen att sova över ganska ofta.

Amy är en äkta Lundatjej som vågat lämna den trygga tillvaron i Sveriges mesta akademikerstad.

Efter gymnasiet (jag gick handel och administration) var vi ett gäng som ville ut och resa. Det blev Sydostasien och tanken var att vi skulle besöka många av de historiska platser som vi läst om i skolan. Kambodja, Vietnam, Laos. 

När vi kom hem var det dags för studier, men Lund är nog mer spännande för de som kommer dit än för dem som vuxit upp där och känner alla så det fick bli Göteborg. Helt nytt och dessutom kunde jag jobba extra på Stadium, som jag känner väl från flera olika butiker.

Och hur var det med älsklingsämnet?

Det låter kanske konstigt men mitt stora intresse är att sälja, eller att se till att en kund blir riktigt, riktigt nöjd. Tänk dig själv att du står i en butik, det kommer in en kund som tittar lite tafatt efter sportskor. Du går fram och börjar prata, kunden är tveksam, har en massa funderingar. Du lyssnar, känner efter och försöker förstå. Och lite senare har du en supernöjd kund som går ut genom dörren med lätta steg och ett leende på läpparna. Då har jag gjort ett bra jobb och jag njuter av det.

Amy är också engagerad i studentföreningen WEST.

Precis. Jag är kassör och ekonomiansvarig. Jag tycker det är kul med ekonomi och är även engagerad i att arrangera olika aktiviteter för studenterna. Det är mycket uppskattat, och roligt. I början av december hade vi till exempel Vinterbalen. Alla var riktigt fint uppklädda och vi åt en häftig supé. Veckan efter var det thaiboxning på schemat, med lite andra kläder förstås …

I juni är jag färdig och då blir det mer studier för mig. Företagsekonomi. Jag har tror att det är bra att ha med sig i karriären. Jag ska in på ett större företag och gärna en flaggskeppsbutik. Det blir mitt nästa stora mål.