Man kan ju undra varför en tjej som Sara väljer att plugga vindkraft när hon är höjdrädd? Svaret är teknik och utmaningar. Detta är något som följt och drivit henne fram genom hela livet. Drömmen är att vara ute i naturen, gärna på någon mäktig plats långt hemifrån 

– Jag är född, uppvuxen och studerar i Varberg. Egentligen vill jag härifrån och det är kanske inte så konstigt. Men det har ju egentligen inget med Varberg att göra. Det är en fin stad och havet är underbart.

En gång i tiden var min dröm att bli arkitekt. Läste därför natur på gymnasiet, men bytte sedan till teknik. Där var det mer konstruktion och mindre biologi. Att det sedan blev vindkraft beror nog på att det ingår en hel del stadsplanering i utbildningen. Men också för att jag gillar vindkraft och vill att det ska bli mer av detta i världen. Sara har alltid tränat mycket Sara är fullt upptagen med att studera och den tid som blir över handlar mest om träning.  

– Ja, jag tycker det är skönt att jobba med kroppen och har hållit på med gymnastik hela livet. Det är tufft och till slut blev det lite för mycket skador för min del, så jag började simma istället. Simning är mer skonsamt mot kroppen, men det kräver fortfarande mycket träning och uthållighet. Just nu simmar jag bara två pass om dagen … Vi får se, går det bra kanske jag börjar tävla.

Drömde om att bli flygtekniker

En annan sida av Sara handlar om Flygvapnet. Det fanns även en dröm en gång om att bli flygtekniker.  

– Jag har varit med på flera frivilligutbildningar i Sverige. Det är kul med det militära, framför allt flyget. Teknik, uteliv, strapatser. Det påminner på sätt och vis lite om vindkraften med många verk ute i det fria. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba och flytta upp till Tromsö i Norge eller varför inte Nepal. Och det där med att jag är höjdrädd, det ska vi nog kunna utmana. Det är det som är roligt.