Miljö, teknik, natur, musik, sport och äventyr. Niklas har rätt många strängar på sin lyra, eller kanske hellre, knappar på sin saxofon. Han verkar vara killen som tycker om att ha många projekt igång samtidigt, och det krävs nog om man ska hinna med allt som lockar. 


Niklas Ugricic är 22 år, kommer från Lund och talar eftertänksamt. Men bakom det där försiktiga lugnet döljer sig en som vill kombinera sitt intresse för teknik och miljö på Campus Varberg. Han har pluggat tre terminer till Energitekniker med specialisering vindkraft.

–  Jag har alltid varit nyfiken på tekniska prylar. Byggde min första dator när jag var 14–15 år. Tyckte det var roligt. Sedan dess har jag byggt fyra datorer, den senaste för sex månader sedan. I och för sig en budgetdator, men det är kul att hitta bra komponenter och sätta ihop till något som fungerar. Och så blir det billigare också.

Hur får du ihop det här med ditt miljöintresse?

–  Jag är alltså inte någon miljöaktivist på något sätt, men det ligger en medvetenhet i familjen. Vi har alltid varit ute i naturen och gjort roliga saker. Senast var det dykarcertifikat och innan dess paddlade vi kajak i Kroatien. Härligt. Sedan håller jag på med vandring. Har bland annat gått Tour de Mont Blanc med några kompisar. Det är ett äventyr på hög höjd. Man bestiger en topp varje dag och vandrar emellan, men det är inte någon bergsklättring. Kan rekommenderas!

Du är tydligen med i studentföreningen WEST?

– Ja, jag blev invald i styrelsen i höstas som idrottsansvarig. Jag har hållit i ett lyckat event med vågsurfing och i januari kör vi en riktigt kul turnering i Dodgeball. Lite senare blir det en skidresa till franska Alperna. Jag tycker det är viktigt med ett bra studentliv, att träffa nya vänner och umgås med kompisar. Vi har många bra aktiviteter i WEST så det känns roligt. Jag har lite vana från Lund och måste säga att jag trivs riktigt bra i Varberg. Inte så stort men trevligt och här finns förhållandevis många studenter.

Och så spelar du musik …

–  Ja. Jag spelar piano och altsaxofon. Det blir allt möjligt, klassiskt, pop, boogie-woogie. Är faktiskt självlärd på piano och har fått lite inspiration av pappa som spelar sax i ett jazzband.

Lyckligtvis lånar Niklas en sommarstuga och kan blåsa loss utan hämningar precis när han vill.