Med ett proffskontrakt i ena handen, och en lovande utbildning i den andra bestämde han sig till slut för att byta spår. Däremellan har han drivit godisbutik, och då inte med vilket smågodis som helst utan bästa kvalitet. Ett ord som för övrigt verkar känneteckna hans personlighet.


Vi tar det från början. Möt Daryosh Hemtian, 28, Lindholmen, Göteborg. 

–  Jag har alltid älskat fotboll och att bli proffs var självklart i min värld. Det kanske beror på att jag alltid var snabbast och bäst i min åldersgrupp. Det gick bra, så bra att jag redan som 16-åring stack till Wien för att börja min resa. Fast skolan gick tyvärr inte lika bra … och tyvärr inte proffslivet heller. Jag hade ingen agent, och ville egentligen inte ha det, men det hade nog varit bra. 

Daryosh återvände till Sverige och sitt Väsby United, som också var farmarlag till AIK.

– Vi var väldigt duktiga och på väg mot superettan när klubben kursade och därför såldes till Eskilstuna. Det blev komplicerat och sedan stoppade en bristining i lårets baksida mig från att satsa fullt ut just då. Allting stannade liksom av.

Var det då du flyttade till Göteborg?
– Precis. Pappa hade köpt en godisbutik där och tyckte att jag kunde flytta dit och testa lite. Så blev det och nu efter sju år är jag expert på lösgodis med kvalitet. Du vet, rätt smak, mjukhet och fräschhet. Och jag kunde fortsätta med fotbollen i Göteborg.

Men hur hamnade du på Campus Varberg?
– För drygt ett år sedan fick jag ett spännande erbjudande om att spela i Kemi i Finland. Samtidigt hade jag börjat titta på utbildningar. En granne hade tipsat mig om det här med järnvägsprojektör. Ett jobb med framtid, som inte sliter på kroppen, många grenar att jobba med och bra möjligheter till karriär. Jag slets mellan två framtider. Men så ställde jag mig frågan: Vad är det du jagar? Vad är det du vill bevisa? Det kanske var dags att bli vuxen … och nu är jag här!

Hur funkar det då?
– Väldigt bra. Jag pendlar tre gånger i veckan till Varberg. Utbildningen är kanonbra. På min första praktik kom jag till Tyréns och fick jobba med signaler, CAD och ute på fältet. Jag var grymt nervös och vilsen i början, men det blev snabbt bättre. Detta är ett mycket intressant område.

Hur går det med fotbollen?
– Jag är igång såklart. Nu i Landvetter i div 3. Jag är till 99 procent säker på att vi går upp i år.