Firat Demirel kommer från Stockholm, närmare bestämt Nacka. Han läser sin andra termin till Elkonstruktör och tycker att livet i Varberg är perfekt för att studera. Han är säker på att få ett intressant jobb framöver någonstans i Sverige.  

– Jag är 24 år och flyttade från Nacka till Varberg i höstas. Man kan väl säga att Varberg inte är som hemma i Stockholm. Tempot är klart lugnare och det händer lite mer i storstaden, men det är skönt att komma bort lite. Mindre stress. Dessutom blir det inte lika mycket som lockar och då kan man koncentrera sig på studierna.  

Firat har verkligen kommit in i sin nya miljö och känner sig hemma i Varberg.  

– Jag fick bra hjälp via Campus när jag flyttade hit och har fått en bra plats i studentkorridor. Jag har träffat så många häftiga kompisar. Det är de som gör att man trivs på riktigt. Fast det är klart att man längtar hem ibland, det gör säkert alla som flyttar långt bort för första gången. Det är närmare till Stockholm än man tror. Just nu är det vinter här i Varberg och det bli självklart mycket inomhusaktiviteter, men våren och sommaren närmar sig och då är det oslagbart här på västkusten.  

Firat gick på ellinjen på gymnasiet och har sedan jobbat i fem år som elektriker.  

– Jag har varit både många stora byggen och på reperationsarbeten. Nyproduktion gillar jag allra mest. Det var här jag kom på att jag själv kunde ta fram alla ritningarna som man fick brottas med på byggena. Kände också att det kunde vara skönt att gå vidare och dessutom jobba mer inomhus.  Hemma i Nacka har det handlat mycket om innebandy och fotboll för Firat. Numera blir det kompisgänget som lirar innebandy i division 7 för att hålla igång. Annars var det Saltsjöbadens IF som tog upp mesta tiden med träning tre gånger i veckan.  

– Tyvärr blir det inte så mycket av den varan här i Varberg. Hinner inte helt enkelt, men både min pappa och jag är hängivna fotbollsfans. Han håller på Bajen och jag håller på Gnaget (AIK). Det är kul att bråka lite med honom så där på skoj, precis som jag och mina tre kompisar från Göteborg gör när vi tävlar om vilken stad som är bäst …