Viktor Chou vann första pris för ”bästa monter” i UF-tävlingen hemma i Göteborg. Företaget gick vidare till riksfinalen i Stockholm och vann även där. Kan man få en bättre start på sitt eventintresse? Och det blev knappast sämre av att projektarbetet i trean blev en del av Svensk Handels uppskattade frukostträffar.

När man lyssnar på Viktor är det uppenbart att han är fångad av event. Med spännande utmaningar och möjlighet att skapa nya kontakter och relationer.

– Egentligen tänkte jag börja min utbildning ett år tidigare, men jag råkade få ett stipendium och åkte istället till London för praktik på svenska handelskammaren. Det var helt fantastiskt och jag fick faktiskt jobba en hel del med deras event och träffar. Dessutom blev jag inblandad i JCC, Junior Chamber, som är ett internationellt nätverk för unga företagare.

Viktor är 21 år och går andra året på Event Management. Han är uppvuxen och bor fortfarande kvar i Göteborg.

– Jag trivs väldigt bra på Campus, men pendlar ner med tåget från Göteborg när det är föreläsningar och grupparbeten. Det är perfekt för jag ville slippa flytta av olika skäl. Samtidigt är jag vice ordförande i studentföreningen WEST, så det blir en hel del ytterligare tid trots allt i Varberg. Lite av ett andra hem faktiskt.

Viktor är mycket engagerad i WEST

– Jag tycker att studentföreningen är oerhört viktig här på Campus. Här lär man känna många andra studenter från olika program och utbildningar, och vi i styrelsen jobbar aktivt för att skapa en bra samhörighet och stämning. De har vi lyckats med. Dessutom försöker jag att utveckla WEST till att bli ett nätverk mellan studenter och många av de företag där vi gör vår praktik. Det är ju lite av Campus Varbergs varumärke att tänka just så.  

Man kan inte komma ifrån att Viktor är en event- och nätverksmänniska. Han kallar sig själv dessutom för LinkedIn-nörd. Efter en stunds småpratande kryper det dock fram en annan sida och det är att laga mat. Framför allt riktig kinesisk mat.  

– Mina föräldrar kom till Sverige från Taiwan för drygt 30 år sedan och jag är i princip uppvuxen i restaurangmiljö. Och det är nog därifrån mitt intresse kommer för att laga framför allt äkta kinesisk mat, som är både starkare och smakrikare än den försvenskade maten vi äter här i Sverige.