Varberg är platsen, eller närmare bestämt Apelviken strax söder om. Det är här som en av de bästa backarna för longboard finns i hela Varbergstrakten. Det är kanske just därför som han blivit så grymt bra på detta. Och nu dessutom är sponsrad av ett stort amerikanskt varumärke.

Det är jag som är Simon Anderson. Jag är 21 år och pluggar på en fantastisk utbildning till turism- och destinationsutvecklare. Nu till sommaren är jag färdig och det känns riktigt tråkigt faktiskt.

Att jag hamnade på den här utbildningen beror helt och hållet på mitt stora intresse för downhill skating, en sport där man når hastigheter på 100 km/tim. Fast här slideade jag in skulle man kunna säga. Ja, slide-jam är en annan gren där man tävlar om vem som kan sladda längst och snyggast.

Genom sitt stora intresse blev han indragen i eventet Halifornia som genomförs varje sommar i Varberg. Han fick en portion ansvar för just denna del av eventet. Året efter tog han ett större grepp och fick verkligen uppleva utmaningarna och spänningen med att arrangera stora event, att skapa en destination. Simon fick blodad tand. 

Jag visste faktiskt inte om den här utbildningen, men råkade se en annons. Skickade in en ansökan och efter drygt en vecka kom det ett brev hem till Apelviken att jag var antagen.

Jag har aldrig ångrat att jag började plugga. Det är väldigt, väldigt trevligt på Campus. Man lär sig så mycket och så är det en fin gemenskap. Campus är ju inte den största skolan så att säga, och jag som är från Varberg har nu kompisar från hela Sverige.

Simon jobbar deltid på Sveriges frontbutik för longboard. Basen ligger i Jönköping men butiken dominerar på nätet.

Det här har lärt mig en massa om nätförsäljning och varumärken och det var väl härigenom jag fick kontakt med min sponsor. Men jag har även startat ett litet företag. Köpte värsta kameran i somras och filmar mycket. Har redan fått flera uppdrag och blivit känd som ”Kamerasimon”.

Simon berättar om sin dröm är att jobba deltid med destinationsutveckling och deltid med filmproduktion. Det låter inte riktigt som hundra procent tillsammans, så antagligen finns det en dold plan om livet på en longboard också.

Det är något magiskt med att glida ner till stranden en sen sommarkväll, parkera folkabussen och bara njuta av vågsvallet, den varma sommarnatten och ljudet av Bob Marley. Då är Varberg som bäst.