Innan Coronapandemin slog till var byggbranschen hetare än någonsin och efterfrågan på elkonstruktörer var mycket stor. Egentligen har ingenting förändrats, men visst har vi ställts inför många nya krav och nya arbetssätt som nu är vårt normala. På WSP Elteknik har vi haft ett mycket bra 2022 tack vare våra erfarna medarbetare, bra ledning och välutvecklande verktyg och rutiner.

Vi räknar med att det fortsatt satsas inom samhällets många behov vilket ger många spännande projekt. Detta är goda nyheter för den som tänker studera till elkonstruktör på Campus Varberg. Sverige behöver många nya, hungriga elkonstruktörer. Dels för att branschen växer och dels för att du som studerar kommer ut i arbetslivet med de senaste kunskaperna och verktygen. 

WSP med med i ledningsgruppen för denna utbildning sedan åtta år tillbaka och kan därför lova att du får med dig den senaste kunskapen. Detta är också ett yrke som passar många och branschen ser gärna fler tjejer framför datorskärmarna, i teamen och ute i verkligheten.

Anders Magnusson
Avdelningschef
WSP Elteknik