Byggbranschen har som de flesta branscher stora pensionsavgångar under många år framöver och det märks framför allt inom det tekniska området. Projektering, projektledning, byggledning. Samtidigt är det ett högt tryck på att effektivisera byggandet genom bättre underlag, bättre logistik och bättre genomförande. Även miljö och kvalitet står i fokus för detta.

Här behövs därför många nya, välutbildade och kompetenta medarbetare som kan ”ta över” men också driva byggandet framåt. En byggtekniker har kunskaper om hela byggprocessen och detta krävs för att kunna hantera allt mer komplexa projekt under pressade tidsramar och med en stor andel avancerade tekniska installationer.

Det här är ett spännande yrke med stor omväxling då det handlar om projekt. Det finns stort utrymme för att utvecklas i sin yrkersroll och även göra karriär.

Finessen med yrkeshögskoleutbildning är ju att man står med ena foten i verkligheten och den andra i skolan. Det gör att vi snabbt kan lämna över ansvar till nyexaminerade studenter. Campus Varberg är också kända för att leverera utbildningar med stark förankring i verklighetens behov.

Shahroz Sahba
Affärschef
NCC Construction Sverige AB