Han har alltid hållit på med programmering. Direkt efter gymnasiet gick han en tvåårig utbildning i .NET-programmering. Sedan var han anställd i tio år som systemutvecklare. 2017 startade han eget.

Pontus Bremdahl är 31 år och erfaren systemutvecklare. Efter sin utbildning fick han jobb på ett företag som utvecklar nätbaserade hälsoprogram till olika organisationer över hela Europa.

– Det blev snabbt tio år på min första arbetsplats. Efter några år fick jag rollen som teknisk chef med ansvar att hålla ihop systemutvecklingen tillsammans med fyra andra programmerare.  

Man kan väl säga att jag inte hade en lugn stund från första dagen. Många roliga utmaningar att hantera. När jag slutade hade vi över en miljon användare över hela Europa, medarbetare på olika företag, som satsar på sin personals hälsa.

Hösten 2017 tog du beslutet att starta eget företag?

– Ja det var dags för ett nytt steg i karriären. Jag startade Digital Creation här i Varberg tillsammans med en annan systemutvecklare. Han jobbar med avancerade banklösningar och jag håller bland annat på med ett nytt spännande koncept för e-learning på nätet. Lite nytänkande, men har också likheter med det jag gjort tidigare.  

Hur är det att vara systemutvecklare?

– Man måste älska programmering, eller rättare sagt problemlösning med kod. Att hitta lösningar som är användarvänliga. Sedan är det oerhört viktigt att man förstår grundstrukturen i arbetet. Det man bygger måste ju kunna skalas upp, versionsuppdateras, förbättras allteftersom kraven förändras. Det där lär man sig på utbildningen.

Framtidens utmaningar?

– Utmaningen är att hänga med. Det händer väldigt mycket på alla håll. Allt ska fungera på olika skärmar – datorer, plattor, mobiler och självklart även appar. En annan utmaning är att det finns så oerhört många spännande områden man kan jobba med samt att det är en jättebrist på denna kompetens. Dessutom vill hela branschen ha in fler tjejer. När vi ska anställa så får det gärna bli en tjej!