Miranda Hammarstedt

Livet handlade till stor del om ponnyhästar, dressyr och tävlingar. Ända tills hon föll av och fick sig en tankeställare. Nu blev det hunddressyr istället. Kanske var det också ödets mening att hon redan i grundskolan hade testat programmering. Nu bygger hon viktiga kundlösningar istället.

Miranda Hammarstedt är 24 år och jobbar som utvecklare på Consid S5 i Ljungby.  

– Det finns faktiskt en intressant koppling mellan dressyr och programmering. Perfektionism, tävling och leverans. Du har en vision. Du tränar och finslipar tills det blir ett perfekt resultat. Sedan ställs du inför tävlingsmomentet och den hårda utvärderingen. Det gäller att leverera.  

Att utveckla mjukvara är lite av samma sak. Du har en inre vision om slutresultatet. Det krävs perfektionism i själva programmeringen så att kunden blir riktigt nöjd och att slutanvändarna får den nytta av applikationen som var avsedd.

Miranda är uppvuxen på en gård utanför Lagan i Småland. På gymnasiet i Ljungby valde hon att läsa Samhäll-media.  

– Jag har alltid tyckt om att fotografera och kommunicera. Valde också en kurs i programmering och det slutade med att jag byggde en egen hemsida och kunde sälja hästbilder över nätet.  Efter några år som servitris började hon plugga webbutveckling på distans på Linneuniversitetet.

– Jag ville inte flytta så detta blev en bra lösning för mig. Två år kändes också bra. Redan under första året sökte jag extrajobb på Consid, genomgick deras hårda tester och fick möjlighet att jobba två dagar i veckan. Nu är jag anställd på heltid.  

Vad gör du på jobbet?

– Jag är med och bygger siter från grunden. Ofta avancerade lösningar med omfattande databaser i bakgrunden och applikationer som ska göra livet lättare för användaren eller se till att e-handel eller stora informationsmängder hanteras snabbt och stabilt.

Vi har många olika kunder och projekt så jobbet är variationsrikt och utvecklande. Lite fler tjejer hade varit kul, men det är verkligen inga problem. Jag uppmanar alla tjejer, häng på det här med utveckling. Det finns plats för oss och vi har mycket att tillföra!