Välkommen att ta del av Campus Varbergs öppna föreläsningar i höst!

Vår populära föreläsningsserie Öppna föreläsningar fortsätter hållas digitalt. I höst kommer det hållas fem inspirerande föreläsningar med spännande och dagsaktuella ämnen. Föreläsningarna genomförs med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg. Deltagandet är kostnadsfritt och det är möjligt att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. 

Alla föreläsningar hålls klockan 18.00–19.30 via Zoom. Vi ser fram emot att lyssna till följande föreläsare: 

Maria Strömme 20 september

Maria Strömme är den yngsta professorn i ett tekniskt ämne i Sverige. Idag är hon pionjär inom nanoteknologi och föreläser om dess påverkan på samhället, sjukvården och människan.

Andreas Ekström 4 oktober

I hans kanske just nu mest populära föreläsning Sju sätt att äga världen beskriver han digitaliseringens största utmaningar och konfliktområden. Andreas är en flerfaldig prisad talare och är bland annat utsedd till Årets Talare.

Peter Börjesson 1 november

Lokalhistorikern Peter Börjesson tar oss genom en spännande förändringsresa genom Varberg som spänner över 350 år. Föreläsningen illustreras med fotografier över stadens utveckling genom åren.

Sofia Thunberg 22 november

Sofia är lagledare för svenska landslaget och inom servicerobotik där hon tävlat i EM och VM. I denna föreläsning exemplifierar hon implememteringen av robotteknik inom olika branscher. 

Clas Malmström 6 december

Clas är leg. läkare, specialist inom psykisk rehabilitering och tidigare stressforskare vid Karolinska Institutet. Clas är en skicklig föreläsare som gör krångliga saker begripliga.

 

spsvbg