Clas Malmström

Clas Malmström

»Ett bra liv är inte alltid bra (hela tiden)«

De senaste 15 åren har psykisk ohälsa seglat upp som den vanligaste orsaken till sjukskrivning och även bland ungdomar ökar förekomsten av psykiska besvär.l Mer än var femte svensk tar läkemedel mot ångest, nedstämdhet och sömnsvårigheter. Hur kan det vara så illa när vi samtidigt har det så bra? Svaren får vi under denna föreläsning som reder ut varför det inte räcker att bygga ut sjukvården. Inte ens fler förebyggande åtgärder kan lösa problemen utan vi måste vidta helt andra typer av insatser. God hälsa är nämligen inte detsamma som att vara osjuk.

Clas Malmström är leg. läkare, specialist inom psykiatrisk rehabilitering, tidigare stressforskare vid Karolinska Institutet. Clas har blivit känd som en inspirerande och skicklig föreläsare som kan göra krångliga saker begripliga och förklara hur man kan göra i praktiken för att hålla sig frisk.

Välkommen att ställa frågor och lyssna till Clas Malmström!

 

INFORMATION
Campus Varbergs föreläsningsserie Öppna föreläsningar kommer under rådande pandemi hållas digitalt. Anmälan till föreläsningen öppnar den 5 november och det finns möjlighet att anmäla sig till föreläsningarna fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Föreläsningen kommer ske via Zoom. Innan föreläsningen startar kommer du få instruktioner samt Zoom-länk skickat till den e-post du angav vid registrering. Dubbelkolla att du skrivit in rätt mailadress samt skräpinkorgen om du inte fått ett bekräftelsemail i din inkorg. 

Vid frågor, kontakta Ida Thomsson, ida.thomsson@alexandersoninstitutet.se