Peter Börjesson

Peter Börjesson

FULLBOKAT!

Föreläsningen är för närvarande fullbokad men det går bra att anmäla sig som reserv. Vi påminner dig som har anmält dig och har förhinder att avanmäla dig. Maila ditt för- och efternamn till ida.thomsson@campus.varberg.se 


»Varberg – vår stad i ständig förändring under 350 år«

Varberg – staden vid västerhavet och vår plats på jorden. Vi lever i en stad som förändras varje dag. Vissa dagar är förändringarna större och vissa dagar är de knappt skönjbara. Den dag en stad slutar att förändras, just den dagen förvandlas en stad till en ren museistad och allt stannar av. 

Genom denna föreläsning med lokalhistorikern Peter Börjesson som vår ciceron får vi följa med på en spännande förändringsresa genom Varberg i vilken spänner över 350 år. Alltifrån när staden grundlades på sin nuvarande plats, genom stadsbränderna på 1700- och 1800-talen till rivningar under 1900-talets senare del samt de stora förändringar som skapats genom stadens enorma expansion de senaste decennierna. 

Föreläsningen illustreras med fotografier ifrån ett sedan länge svunnet Varberg, vilka väcker nostalgi samt med spännande kartor som visar staden utveckling under drygt 350 år. 

Välkommen att ställa frågor och lyssna till Peter Börjesson!

 

INFORMATION

Föreläsningen kommer ske via Zoom. Innan föreläsningen startar kommer du få instruktioner samt Zoom-länk skickat till den e-post du angav vid registrering. Dubbelkolla att du skrivit in rätt mailadress samt skräpinkorgen om du inte fått ett bekräftelsemail i din inkorg. 

Vid frågor och avanmälan, kontakta Ida Thomsson, ida.thomsson@campus.varberg.se