I mer än 30 år har Lars Andrén föreläst, utvecklat och studerat solenergisystem i Sverige. I samband med Svensk Solenergis 30-årsjubilem i veckan tilldelades han ett förtjänstdiplom.

Föreläser bland annat för yrkeshögskolestudenter
Solexperten Lars Andrén föreläser aktivt kring sol- och förnybar energi och har bland annat föreläst för branschrepresentanter och yrkeshögskolestudenterna vid utbildningen Solenergiprojektör med specialisering solceller. Tidigare i år nominerades Lars till Roger Lerón-priset för sitt engagemang om solenergi.

Nominerad till Global Energy Awards
I år har han även blivit nominerad till Global Energy Awards där han är en av tio i kategorin Lifetime Acheivement Award där vinnarna utses under en gala den 12 december i New York.

– Det är tydligen ett jätteevent med 500 personer. Avikten med det tror jag är att man ska knyta band mellan investerare och innovatörer, säger Lars Andrén till Hallans Nyheter.

"Lars insats har därför i första hand ett stort bestående värde för utvecklingen av Svenska solenergiföreningen men också vad gäller folkbildning och användningen av solenergi i Sverige", skriver Svensk Solenergi.

Bild: Svensk Solenergi