Mikael Jonsson, tidigare student på yrkeshögskoleutbildningen Komposittekniker, tillverkar en av världens lättaste kitesurfingbrädor med varumärket C6 Boards och på hans företag börjar beställningarna trilla in. Brädan är nämligen inte bara den lättaste utan också en av de bästa och fick toppbetyg när det ansedda magasinet TheKiteMag vid årsskiftet presenterade resultatet från branschens största produkttest.

Mikael började läsa till Komposittekniker på Campus Varberg 2015 och hade redan innan studierna påbörjat arbetet med att bygga en egen kitesurfingbräda. I samband med Hallifornia 2015 visade han upp den första prototypen och utvecklingsarbetet fortsatte sedan hemma i lägenheten under studietiden. 

2017 tog Mikael examen från kompositteknikerutbildningen och registrerade samma år sitt bolag och flyttade in i lokaler på Birger Svenssons väg. Efter 17 månader hade han tagit fram en bräda som han var så pass nöjd med att han kunde sälja den. 

Som en sann materialnörd har Mikael utgått från materialet och tittat på hur man nyttjar kolfiberns egenskaper på bästa sätt. På det viset har han lyckats med att göra en extremt lätt bräda utan att kompromissa med prestandan. 

Utbildningen till Komposittekniker är öppen för sen anmälan. Läs mer om utbildningen och om hur du ansöker här.