Sista helgen i september går i matens tecken. På söndag den 1 oktober kommer Urban Food Park vara en del av Varbergs matevenemang Smaka på Varberg.

 

Det nya matevenemanget Smaka på Varberg anordnas tillsammans med Marknad Varberg och har redan dragit till sig mycket uppmärksamhet av hungriga matfantaster. Från fredag till och med på söndag bjuds det bland annat på halländsk skördefest, ostronbar, livemusik och sist men inte minst: ettårsdagen för Varbergs egna foodtruck-succé – Urban Food Park. 

Studenterna Erik Särman och Tony Kronbäck läser tredje året på utbildningen Event Management på Campus Varberg och är hjärnorna bakom idén Urban Food Park. De är glada över att kunna sprida glädje, inspiration och mat – särskilt när de nu firar att konceptet fortfarande lockar besökare ett år senare.

Hur började allt?

Från första början var det volontärarbete som ledde fram till detta. Marknad Varberg hörde av sig till oss och efterfrågade ett matevent, vi tyckte om idén och vi ville göra en modernare marknad som utmärker sig från de klassiska matmarknaderna, säger Erik.

Vad utmärker Urban Food Park?

En "klassisk" matmarknad har oftast grönsaksstånd, torghandel och försäljning av färska råvaror, vilket är jättebra! Vi vill mer göra det urbant med skön "hängyta", lite mer som en mötesplats med mat i fokus, säger Erik. På söndag är det exakt ett år sedan vi startade, vilket känns jättekul, tillägger Tony.

Hur går förberedelserna inför söndag?

Vi ligger i fas. Det är sjätte gången vi gör evenemanget och det mesta går på rutin och vi vet ungefär vad vi kan förvänta oss från evenemanget.

Hur ser framtiden ut?

Vi har bland annat inlett ett samarbete med Campus & Co. och vi får även hjälp från studenter som läser andra året på Event Management. På söndag kommer vi även ha med två tjejer från första året som kommer hjälpa oss. Vi vill ju att Urban Food Park ska leva vidare! I framtiden skulle det vara kul att besöka det vi tagit fram och se hur konceptet vuxit fram.

 

 

Urban Food Park deltar på söndag 1 oktober på Torget mellan klockan 12.00-16.00.