Idag öppnar ansökan för högskole- och yrkeshögskoleutbildning på Campus Varberg. Ansökan är öppen fram till och med den 15 april. Missa inte att du som sökande till yrkeshögskolan har rätt att läsa upp om du saknar grundläggande behörighet.

Du ansöker till yrkeshögskolan via yh-antagning.se och till högskoleprogrammen via antagning.se och respektive universitet/högskola. Direktlänkar för ansökan finns även under respektive utbildning på vår webb. Har du frågor om någon utbildning eller vill veta mer finns kontaktuppgifter för varje utbildning på vår hemsida. Lycka till med din ansökan!

Förresten, visste du att du som sökande till yrkeshögskolan har rätt att läsa upp om du saknar grundläggande behörighet och att vi gärna vill ha din ansökan även om du inte har full behörighet? Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig att få den utbildning du efterfrågar.

DU KAN SÖKA EN UTBILDNING ÄVEN OM DU INTE HAR FULL BEHÖRIGHET
Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap? Tveka inte att ansöka oavsett!

RÄTT ATT LÄSA UPP
Rätt att läsa upp har du som har grundläggande behörighet för yrkeshögskolan men som saknar någon eller några kurser för att uppfylla särskild behörighet, exempelvis Praktisk ellära, Programmering 1, Logistik 1 eller Matematik 2. Läs mer här.