Nu är ansökan till vårens utbildningsstart för yrkeshögskoleutbildningen Järnvägsprojektör öppen. Sista dag för ansökan är den 22 december och utbildningen startar den 29 januari 2018. Sökande ges även möjlighet att läsa upp behörighet i matematik 2. 

För den som inte uppfyller behörighet gällande matematik 2 finns möjlighet att anmäla sig till en förberedande kurs på Campus Varberg. Den förberedande kursen pågår under en vecka med start den 8 januari 2018. Mer information om ansökan och den förberedande kursen hittar du under fliken "fakta" på utbildningssidan.

Utbildningen ger dig den yrkeskompetens som krävs för att projektera inom järnvägsteknikgrenarna signal-, el och teleteknik samt förstå sambanden mellan dessa teknikgrenar och banteknik.

Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta självständigt som projektör, med ansvar för järnvägsrelaterade projekt. Efter viss arbetslivserfarenhet ska du också kunna utföra granskning av handlingar och ritningar.

Järnvägen utgör en väsentlig del av ett långsiktigt hållbart samhälle och det är en stor utmaning att hitta personal med rätt kompetens. Järnvägsprojektörer inom bana, el, signal och tele är speciellt efterfrågade. Förbered dig på ett fartfyllt arbete med stora möjligheter att arbeta utomlands.

Läs mer om utbildningen till järnvägsprojektör med start januari 2018