På tisdagen hölls på Campus Varberg en fullspäckad utbildningsdag i branschorganisationen Svenskt Vattens regi. Deltog gjorde bland andra Campus-studenter från utbildningen Högskoletekniker i processteknik – vatten och miljö. 

"Ett ledningsnäts åldrande och förnyelsebehov" och "Svenskt Vatten – aktuella frågor" var två av punkterna på det digra programmet för seminariedagen på Campus Varberg, under vilken deltagarna även fick ta del av nyheter inom rörtekniken samt titta in i en buss som används för att filma rör i samband med undersökning av vattenledningar.

Det var Ulrika Engvall, som jobbar med utbildningsfrågor på Svenskt Vatten, som hade tagit initiativ till arrangemanget. På programmet stod också en presentation av utbildningen i processteknik som Campus-studenterna läser, vilken ges av Högskolan i Borås men är förlagd till Campus Varberg.

Enligt Svenskt Vatten, som samlar vattentjänstföretag i landet och som i år firar 50-årsjubileum, behöver VA-verken i Sverige under den närmaste tioårsperioden anställa 1200 personer. Och det är i första hand drifttekniker som behövs, vilket bådar gott för de Campus-studenter som läser till högskoletekniker i processteknik med inriktning mot vatten och miljö.

Här kan du läsa mer om Svenskt Vatten.