Omkring 470 antagna sökande välkomnades till Campus Varberg under uppstartsdagarna.

Under årets uppstartsdagar fanns lärare, rektorer, utbildningssamordnare och representanter från studentföreningen WEST på plats och höll i informativa presentationer för de antagna studenterna. Dessutom fanns studentambassadörer behjälpliga som vägvisare vid tågstationen och på Campusområdet.

Totalt 16 utbildningar startar
Till höstterminen startar totalt 11 yrkeshögskoleutbildningar (inklusive de två nya utbildningarna Systemutvecklare .NET och Mjukvaruutvecklare) och 5 högskoleutbildningar på Campus Varberg. Emma Tisell är rektor för yrkeshögskolan och var en av de som välkomnande de studerande vid yrkeshögskolan och är nöjd över uppstartsdagarna: 

– Att få hälsa nya studerande välkomna till oss på Campus Varberg är verkligen en av de absolut roligaste arbetsuppgifterna som vi har på yrkeshögaskolan. Uppropsdagen är startskottet på resan mot nya mål. Det är verkligen spännande att få vara delaktig i utbildningarna längs hela vägen och skapa bra förutsättningar för studenterna, inte minst genom nära samverkan med näringslivet som ju är så viktig inom yrkeshögskolan.

Fler sökande väljer Campus Varberg
Sedan 2016 är det fler som väljer Campus Varberg som sitt förstahandsval i ansökningsprocessen, vilket är en positiv utveckling då det bekräftar att det erbjuds efterfrågade utbildningar med hög kvalitet och gott rykte. Det senaste åren har Campus Varberg även erbjudit fler utbildningar inom yrkeshögskolan och något färre högskoleporgram än tidigare i år.

Nya och gamla studenter hälsas varmt välkomna till Campus Varberg och höstterminen 2019.

Utbildningar öppna för sen anmälan
Det finns fortfarande möjlighet att söka till fler av våra högskole- och yrkeshögskoleutbildningar. Med sen anmälan menas att behöriga sökande antas löpande i mån av plats.