Sissela-BennIgår anordnade CRED sin sista lunchboost för terminen på Campus Varberg. I vanlig ordning bjöd de studenterna på gratis lyxlunch och inspirationsföreläsning, denna gång med komikern och skådespelerskan Sissela Benn. Sissela är kanske mest känd för fjortiskaraktären Filippa Bark som bland annat medverkade i SVTs talkshow Robins och Melodifestivalen.

 

Med Filippa Bark tog karriären fart och massvis med jobberbjudanden trillade in. Allt hände väldigt fort. Från att ha varit ute i kylan till att ett år senare sitta i möte med SVT och i princip få fria händer att göra vad hon vill.

 

Mitt i detta bestämde sig Sissela för att starta ett eget företag. Hon kallar sig ofrivillig företagare och skulle gärna slippa de måsten som följer med företagandet. Men på detta vis kan hon hålla på med det hon älskar, och företagaren i henne växer. Hon börjar till och med lära sig att ta betalt, vilket ofta är en svår konst för en kreatör som snarare drivs av en passion än att tjäna pengar. Och det bästa av allt är att är att dröm efter dröm går i uppfyllelse.

 

Till studenterna var rådet att satsa på det man innerst inne vill och inte vara så himla förnuftig. Och att våga kasta sig ut i nya saker och inte hindra sig själv genom att tänka ”det här klarar inte jag”, det får någon annan avgöra.