Under 2015 är hela Varbergs kommun engagerad i VARBERG CALLING for Peace och under våren har vi sett många exempel på hur människor i smått och stort engagerar sig för medmänsklighet och en bättre värld. Campus Varberg arrangerar exempelvis årets Frukostakademi på temat.

Under årsdagarna av fredskongressen, 25–27 juni, kommer en stor höjdpunkt för året: ”Rosenfred – en hyllning” – tre dagars fest för fred!

– "Rosenfred – en hyllning" handlar om att sätta in fredsarbete i sommarstaden Varberg, mitt bland surf, hav, vågor och förhoppningsvis väldigt mycket sol, säger projektledare Hellen Smitterberg. Dagarna kommer att innehålla allt ifrån workshops i fred till en musikfestival i Societetsparken, Varberg första Pride och flera fredsläger. Det finns något för hela familjen men vi har särskilt jobbat för att ungas röster ska få vara i fokus.

Den 26 juni blir det en glittrande ceremoni på Rosenfredsskolan (anmälan krävs) där landshövding Lena Sommestad modererar Pierre Schori, Alexandra Pascalidou och Rolf Ekéus. På kvällen samma dag, i Societetsparken, leder Nour El Refai och Behrang Miri oss framåt i fredssamtal och eftersnack. Luftakrobatik, gatuteater från Barcelona, barnkörer, Varberg Pride, Skattkammarön, hang-outs på Varbergs torg och gäster från när och fjärran – allt ingår i Varbergs nya fredsrörelse! Dagar och kvällar fylls av samtal, föreställningar, fest, musik och mingel.

Varmt välkomna!