Ett surr av röster fyller lokalerna när den stora utbildningsmässan för första gången äger rum i Campus Varbergs lokaler. De sextiosju utställarna har laddat upp med kataloger, pennor och godis inför mötet med de omkring 1 500 besökarna.

I Högskolan Kristianstads monter står Ola Olsson, ekonomistudent som tycker att utbildningsmässan i Varberg tillhör de bästa i sitt slag.

– Det brukar vara den mässa där det är mest aktiva elever. Här kommer folk med konkreta frågor. Det är kanonbra, säger han.

Bland utställarna finns förstås också Campus Varberg, vars karaktäristiska orangea färg lyser upp montern. Här står studentambassadören Emma Larsson, som berättar för besökarna om den efterfrågade kompetens som utbildningarna på Campus Varberg ger. Själv läser hon energiekonomprogrammet och uppskattar särskilt lokalerna och läget.

– Är man intresserad så klarar man det mesta, säger hon om studierna, som har gett mersmak.

Just högskolor och universitet utgör majoriteten bland utställarna, men här finns även folkhögskolor och yrkeshögskolor. Campus Varbergs utbildningsmässa utgör med andra ord ett gyllene tillfälle för gymnasieungdomar och andra intresserade att få veta mer om de många utbildningar som står till buds.