Studentföreningen WEST bjuder in medlemmar samt studenter och personal vid Campus Varberg till en Pre Wårvecka. Under vecka 19 kommer WEST att anordna en förvecka till den årliga Wårveckan med aktiviteter och tävlingar både på Campus och utanför. Nedan presenteras ett urval av veckan aktiviteter, fler föreläsningar/aktiviter kommer. För aktuell information prata med WEST

150414-1Tisdag 5 maj, klockan 12.00–13.00
”Vår verksamhet är till för alla!” – men hur fungerar det i praktiken, när unga hbt-personer ändå är underrepresenterade inom olika fritidsaktiviteter? Enheten Ung i Kungsbacka jobbar med riktad verksamhet för hbtq-personer som en metod att integrera dessa i den ordinarie fritidsverksamheten.

Under en lunchtimme kommer samordnarna för Queer up, tillika samordnarna för mötesplatsen Neutronen, för att prata om olika metoder att skapa ”verksamhet för alla” – varför det är viktigt för verksamheten och för ungdomarna ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Föreläsning med Malin Broberg från Kungsbacka Kommun. Gratis och öppen för alla.
Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

150414-2Onsdag 6 maj, klockan 14.00–16.00
19 år gammal, med 50 kronor på fickan, boendes på en parkbänk och utan att kunna svenska. Så började Kadim Akcas vistelse i Sverige. Idag är Kadim en av Sveriges främsta entreprenörer. Han har köpt och sålt över 30 företag och har skrivit boken "tänk som en turk".

Den 6 maj gästar Kadim Campus Varberg och berättar om sin resa från uppväxten i Turkiet till den multientreprenör han är idag. Om svårigheterna i skolan till livet som företagare.

Föreläsning med Kadim Akca. Gratis och öppen för alla. Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Plats: Stora hörsalen

Torsdag 7 maj, klockan 12.00–13.00 
Viktoria Struxsjö från barn- och utbildningsförvaltningen i Varbergs kommun och Per Lundgren, student vid Campus Varberg, håller seminarium/diskussion om WEST:s pilotprojekt "Mentorsprogrammet".

Under hösten/våren har ett pilotprojekt genomförts där studenter från Campus Varberg och högstadieelever i Varbergs kommun möts för att stärka valkompetens och självkänsla. Hur kan vi fortsätta utveckla detta projekt och varför är det viktigt?

150414-3Lördag 9 maj – sVårslaget
Brukar du spela på St. Andrews? Eller har du aldrig greppat i en golfklubba tidigare? Vilket spelar ingen roll! sVårslaget är en golfturnering både för proffs och för dig som aldrig spelat tidigare.

Den 9 maj genomför vi årets roligaste och mest prisvärda golfturnering. Blixtorps GK (korthål) är platsen och du hämtas med buss från Campus Varberg. Har du inga klubbor så kan detta lånas på Golfklubben. Kostnad för turneringen kommer ligga på cirka 30 kronor och då ingår resa, lån av klubbor, greenfee och massvis med fina priser. Priser kommer som sagt att finnas i massor och det är inte bara bästa golfaren som premieras.

För mer information, håll utkik efter facebookevenemanget sVårslaget!