Solen lyste från en blå himmel när Campus Varberg på måndagseftermiddagen välkomnade nyfikna som ville veta mer om hur det är att plugga här. Ansökningsperioden pågår och för den som funderar på att bli till exempel energiekonom, högskoletekniker eller sjuksköterska är Campus Varberg intressant.

Den som tyckte att det var lite kallt i vindarna utomhus, kunde stiga in i Campus moderna lokaler och värma sig hos studentföreningen West, som bjöd på kaffe, te och frukt.

Här fanns Christoffer Karlsson, som läser till järnvägsprojektör, och Veronica Röös, student på programmet Event management. De har flyttat hit från Vara i Västergötland respektive Stockholm, och menar att studentföreningen är särskilt värdefull för den som är ny i stan. Fester och aktiviteter ordnas, bland annat idrott två gånger i veckan. Dessutom får West-medlemmarna olika rabatter i Varberg.

Att Campus Varberg är relativt litet tror Christoffer bidrar till den goda gemenskapen, som han uppskattar.

– Jag trivs jättebra, säger han.

En annan student som fanns på plats under Öppet hus var Johannes Axtelius. Han ska bli högskoletekniker i energi- och processteknik och har redan fått sommarjobb på ett oljeraffinaderi, vilket han ser fram emot.

– Det ska bli riktigt skoj.

Butikschefsprogrammet, elkonstruktör eller förskollärare – på Campus Varberg finns en hel del att välja bland, både högskoleprogram och yrkeshögskoleutbildningar. Undervisningen sker i en modern miljö med havet som närmsta granne. Med gångavstånd till stranden, centrum och järnvägsstationen skaffar sig studenterna värdefull kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden.