Yrkeshögskolan bibehåller samverkan med andra kommuner och anordnare och har lämnat in ansökningar om nya och pågående yrkeshögskoleutbildningar.

Tillsammans med Myndigheten för yrkeshögskolan kartläggs efterfrågan i branchen och nya utbildningar tas fram som möter kompetensbehovet. Campus Varbergs efterfrågade yrkeshögskoleutbildningar svarar på kompetensbehovet, bland annat genom att varje år söka nya och befintliga utbildningar. Utbildningarna Byggingenjör, Solenergiprojektör och VVS-ingenör är befintliga utbildningar som yrkeshögskolan sökt om i år.

Vi har en ambition om en målsättning att öka vår samverkan med näringsliv, andra kommuner och anordnare. I denna ansökningsomgång har vi lämnat in ansökningar ihop med Uddevalla kommun, Da Capo – Mariestads kommun, Borås kommun och återigen med Campus Västra Skaraborg. Till hösten startar vi även utbildningen Redovisningsekonom i samverkan med Företagsekonomiska Institutet – vi lever verkligen upp till våra mål, säger Emma Tisell, enhetschef och rektor vid yrkeshögskolan.

Vilka utbildningar som kommer ges beslutas i början på nästa år.