Vindkraften väntas fördubblas inom 20 år och sedan 2007 har den faktiskt femdubblats. Efterfrågan på kompetens är stor i branschen och det finns ett stort engagemang för yrkeshögskoleutbildningen Energitekniker med inriktning vindkraft på Campus Varberg.

I veckan publicerade SVT nyheten om att det väntas en "vindkraftboom" de kommande åren med fördubblade elproduktioner av den svenska elförbrukningen. Det visar en ny prognos som branschen Svensk Vindenergi gjort.

Sverige – ett land med bra vindläge
– Investerarna har ett förtroende för vindkraft i Sverige och det beror på politiken som drivs. Sedan är det så att Sverige i ett europeiskt perspektiv har de bästa vindlägena, och då kostar produktionen minst hä, säger Charlotte Unger från Svensk Vindkraft till SVT.

Stor efterfrågan på kompetens
Vindkraftverken byggs ut alltmer och den tekniska utvecklingen går snabbt. Arbetsplatserna är många och efterfrågan på kompetens är stor. Yrkeshögskoleutbildningen Energitekniker med inriktning vindkraft är speciellt framtagen för att kunna ge de studerande de kunskaper och färdigheter som energi- och vindkraftsbranschen efterfrågar. 

 

Utbildningen är sökbar fram till och med 15 april. Läs mer om utbildningens innehåll och ansök här